Frissítő svéd masszázs

A frissítő svéd masszázs nagyon jól oldja a feszültséget, lazítja az izmokat. Ez a nyugati masszázsfajták “anyja”, mivel először egy svéd vívómester jegyezte le az alapjait. A svéd masszázsból fejlődött ki a gyógymasszázs, a sportmasszázs, valamint a wellness masszázsok nagy része.

A masszázs az egész szervezetre jótékony hatással van. Javítja a vér- és nyirokkeringést, gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. A kezelés pozitív hatással van a közérzetre, a teljesítőképességre. Segítségével megelőzhetőek az izmok fájdalmas csomósodásai, merevsége. A már kialakult csomók pedig szétoszlathatók, ezáltal oldódik a feszültség a testben.

A frissítő svéd masszázs során simító, dörzsölő, gyúró fogások váltják egymást, melyek hatékonyságát növelik a személyre szabott illóolajok. Kiegészítő terápiaként a köpölyözést alkalmazom, mely segít vérbőséget előidézni a
szövetekben, lazítani a kötőszövetet és az izmokat. Masszázs közben gyakran alkalmazom a trigger pont terápiát. Ezek a csomók kemény izomrost részek, melyek nem tudnak ellazulni és folyamatosan összehúzódott állapotban vannak. A trigger pontok fájdalommal jelentkeznek az adott területen, valamint jellemzően kisugároznak akár több irányba is. A jó hír az, hogy a ponton alkalmazott direkt és megfelelő idejű nyomással csökkenthetjük az izommerevséget és a fájdalmat.

A kezelések időtartama választható: 30, 60, vagy 90 perces.