Megoldás központú masszázs

10 év tanulmányait és tapasztalatait gyúrtam össze, hogy a lehető leghatékonyabban oldjam meg, segítsem mind az akut, mind a krónikus mozgásszervi problémáidat. Számomra a legmeghatározóbb képzések voltak:

  • Emelt szintű svédmasszázs
  • Funkcionális anatómia
  • Köpölyözés
  • Trigger pont masszázs
  • Fascia Disztorziós Modell
  • Hegkezelés

A frissítő svéd masszázs nagyon jól oldja a feszültséget, lazítja az izmokat. Ez a nyugati masszázsfajták “anyja”, mivel először egy svéd vívómester jegyezte le az alapjait. A svéd masszázsból fejlődött ki a gyógymasszázs, a sportmasszázs, valamint a wellness masszázsok nagy része. A masszázs az egész szervezetre jótékony hatással van. Javítja a vér- és nyirokkeringést, gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. A kezelés pozitív hatással van a közérzetre, a teljesítőképességre. Segítségével megelőzhetőek az izmok fájdalmas csomósodásai, merevsége. A már kialakult csomók pedig szétoszlathatók, ezáltal oldódik a feszültség a testben. A frissítő svéd masszázs során simító, dörzsölő, gyúró fogások váltják egymást, melyek hatékonyságát növelik a személyre szabott illóolajok.

Kiegészítő terápiaként a köpölyözést alkalmazom, mely segít vérbőséget előidézni a szövetekben, lazítani a kötőszövetet és az izmokat.

Masszázs közben gyakran alkalmazom a trigger pont kezelést. Ezek a csomók kemény izomrost részek, melyek nem tudnak ellazulni és folyamatosan összehúzódott állapotban vannak. A trigger pontok fájdalommal jelentkeznek az adott területen, valamint jellemzően kisugároznak akár több irányba is. A jó hír az, hogy a ponton alkalmazott direkt és megfelelő idejű nyomással csökkenthetjük az izommerevséget és a fájdalmat.

FDM, a Fascia Disztorziós Modell a 21. század kezelése.

F – fascia – a kötőszöveten dolgozik a masszőr. A kötőszövetre ható fogásokkal, elsősorban az erre való befolyással érek el más szövettípusokon is hatást, legyen az ideg, izom, csont, ín, tok, lényegében bármi, hiszen minden szövetnek kötőszövetes a tokja, burka.

D – disztorzió – elváltozás, elcsavarodás, húzódás, felhasadás, meszesedés, összeragadás… a kötőszövet lehetséges összes elváltozása kezelhető ezzel a gondolkodásmóddal.

M – modell – gondolkodási modell, látásmód, ami az FDM-szakember jellegzetessége. Nem az épp aktuális szakmájától, friss, nagy élményt nyújtó legutolsó tanfolyamától függ, mivel kezel valakit, hanem azzal, ami a páciensnek kell. Honnan tudja ezt a terapeuta? A páciens fájdalomkommunikációja elmondja.

A kezelések időtartama választható: 30, 60, vagy 90 perces.